Ботев (Враца) и Марек в директен сблъсък за място в елита

Ботев (Враца) посреща Марек в двубой, който ще определи последния участник в efbet Лига през следващия сезон. Мачът на стадион „Христо Ботев“ е от 19:00 ч. и ще бъде ръководен от Георги Кабаков. През тази година наредбата е различна спрямо тази от предишните кампании и домакин е отборът, завършил на 14-о място в елита, а до момента се игра на неутрален терен.

Тимът на Христо Янев направи немислимото и се добра до баража, след като в края на редовния сезон изоставаше с 6 точки от 14-ата позиция. В плейофите Ботев значително подобри представянето си и записа три победи и две равенства. Дотук се стигна и благодарение на слабите резултати на Пирин, който изпадна във Втора лига.

До последния кръг Марек имаше шанс да си осигури директна промоция в efbet Лига, но не всичко зависеше от момчетата на Танчо Калпаков, тъй като Септември (София) държеше второто място. В крайна сметка дупничани останаха трети в класирането и си заслужиха правото да играят бараж. Марек също се намира в добра серия от три срещи без загуба, а надеждите на всички в клуба са, че отборът ще се завърне в най-високото ниво на българския футбол.

От Ботев обявиха вход свободен за решителния сблъсък и очакват сериозна подкрепа от своите верни привърженици. Домакините ще бъдат без защитника Мартин Бачев, който изтърпява наказание.

В лагера на Марек няма сериозни кадрови проблеми и Калпаков ще заложи на оптимален състав в търсене на победа и завръщане в efbet Лига.

БОТЕВ (ВРАЦА) – МАРЕК

Вероятни състави:

БОТЕВ: Костов, Мендоса, Бачев, Меси, Ачков, Смоленски, Барбоса, Переа, Георгиев, Сербер, Генов

МАРЕК: Костадинов, Башлиев, Йорданов, Кавдански, Каймакански, Илиев, Близнаков, Джаджаров, Ганчев, Любомиров Костов

НАЧАЛО: 19:00 часа
СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: „Христо Ботев“, Враца

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели