Николай Михов: Няма от какво да се страхуваме, напълно възможно е да спечелим групата

Националният тим на България по мини футбол вече започна своята подготовка за предстоящото Европейско първенство в Сараево. Там „лъвовете“ ще защитават и ще се опитат дори да подобрят третото си място отпреди две години.

Нашите момчета попаднаха в „групата на смъртта“ заедно с отборите на Португалия, Сърбия и Грузия. Това обаче не притеснява селекционера Николай Михов, който вярва, че е напълно възможно играчите му да завършат на първо място, ако бъдат на необходимото ниво.

„Намираме се в добро настроение. Момчетата тренират с огромно желание и старание. Нещата вървят по план, доволен съм от тяхното състояние. Много равностойна, трудна и непредвидима група. Отбори, които са с изравнени сили. Ние няма от какво да се страхуваме и не би трябвало да изпитваме кой знае какъв респект. Трябва да бъдем внимателни при провеждането на мачовете. Напълно възможно е да спечелим групата, но ако не сме на необходимото ниво, може и да не излезем от нея.

Новите момчета неслучайно са тук. Имат качества, показали са в предните лагери добро взаимодействие с останалите. Да, дебютанти са, но вече показаха, че имат бъдеще в отбора и затова са тук.

Това, че влизаме в турнира като шести в света и бронзов медалист от последния форум, от една страна, трябва да ни дава допълнителна увереност и самочувствие, но от друга страна – не трябва да лежим на това, а да го отстояваме с добра игра. Всеки друг отбор иска да бъде на нашето място и трябва да бъдем готови за това“, заяви Михов.

Последвайте каналите ни в:

Сподели