Григор Димитров и Виктория Томова излизат за вторите си мачове на “Ролан Гарос”

Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят днес вторите си мачове на “Ролан Гарос”.

Първата ни ракета при мъжете и поставен под №10 в основната схема Григор Димитров ще премери сили с унгареца Фабиан Марожан. Мачът им е трета в програмата на корт №7 във френската столица и ще започне не преди 15:30 часа. Преди тях там ще се изиграят мачовете Бен Шелтън – Кей Нишикори и Йелена Остапенко – Клара Таусон.

Григор и Марожан не са се срещали до момента в официален мач. 24-годишният унгарец е един от най-прогресиращите играчи в световния тенис и в момента е №41 в ранглистата на ATП. В кариерата си досега той може да се похвали с победи над тенисисти като Карлос Алкарас, Холкер Руне, Каспер Рууд и Алекс Де Минор.

На старта в Париж Григор преодоля с лекота американеца Александър Ковачевич с 6:4, 6:3, 6:4, а Марожан се справи с казахстанеца Михаил Кукушкин с 6:2, 6:2, 6:3.

Също днес своя мач от втория кръг ще изиграе и Виктория Томова. Съперничка на най-добрата ни тенисистка ще бъде китайката Синю Уанг, като двете ще се срещнат в третия двубой на корт №6. От 12:00 часа там играят Александър Мюлер и Матео Арналди, а след тях е срещата между Феликс Оже-Алиасим и Хенри Скири.

В понеделник Виктория Томова поднесе една от изненадите на старта при дамите, след като отстрани 16-ата поставена Екатерина Александрова с 6:3, 7:6(5) и записа първата си победа в основната схема на “Ролан Гарос”. Китайката Синю Уанг пък елиминира Джуле Ниймайер от Германия.

За Томова това е трето участие в Париж след 2022-ра и 2023 година.

Последвайте каналите ни в:

Сподели