Брюж и Игор Тиаго триумфираха с титлата на Белгия, отборът на Малинов се спаси

Брюж, където играе бившият футболист на Лудогорец Игор Тиаго, спечели титлата в белгийското първенство след нулево равенство срещу градския съперник Серкъл Брюж.

В последния кръг Брюж се нуждаеше от точка и я постигна, макар че срещата можеше да има и друг развой след противоречиво решение на ВАР да отмени гол на Серкъл Брюж в последните минути. Равенството позволи на тима, воден от треньора Ники Хайен, да завърши на една точка пред Роял Юнион СЖ и три пред Андерлехт и тимът стана шампион на страната за шести път в последните девет сезона и за 19-и в историята си.

Клуб Брюж завърши с 50 точки, Роял Юнион СЖ победи Генк с 2:0 и остана втори с 49 точки, а Андерлехт загуби с 1:3 като гост от шампиона от миналия сезон Роял Антверп и завърши с 46 пункта.

Брюж направи забележителен скок в плейофите, след като в редовния сезон тимът бе пети на 19 точки след лидера Юнион. Точките от редовния сезон се делят на две за плейофната фаза в първата шестица, което позволи на тима да навакса изоставането след серия от 10 мача без загуба в плейофите.

Брюж се класира директно за груповата фаза на Шампионската лига за следващия сезон, докато вторият Роял Юнион СЖ отива в квалификационните кръгове на надпреварата.

Отборът на българина Кристиян Малинов – Кортрийк, запази мястото си с елитната дивизия на Белгия след победа с 4:2 след продължения в плейофа за оставане срещу Ломел. Родният полузащитник влезе в игра в 42-а минута и веднага след това получи жълт картон.

В първата среща Кортрийк спечели с 1:0 и с общ резултат 5:2 запази мястото си в елита.
БТА

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели