Пътят на ЦСКА 1948 към Европа минава през „Овча купел“

Славия и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в двубой от последния 36-и кръг в efbet Лига. Мачът на стадион „Александър Шаламанов“ е тази вечер от 20:00 ч. и ще бъде ръководен от Георги Гинчев.



Срещата е от изключително голямо значение за „червените“, които искат да запазят седмата си позиция, за да играят бараж срещу ЦСКА за участие в Лигата на конференциите. Отборът на Златомир Загорчич вече загуби шансове за Европа, но все пак може да има ключова роля за определянето на последния евроучастник.



ЦСКА 1948 има само точка преднина пред осмия в класирането Арда, който по същото време гостува на „Колежа“. Добрата новина за Валентин Илиев и неговите футболисти е, че при равен брой точки ще имат предимство спрямо кърджалийци заради по-добрите си показатели в мачовете помежду им.



Преди четири дни „червените“ постигнаха първата си победа от началото на плейофите, след като осъществиха късен обрат над Ботев (Пловдив) и надделяха с 2:1. Славия пък стартира с четири двубоя без поражение, но в последния кръг „белите“ загубиха от Арда (1:3), а с това и шансовете си за седмото място.



Георги Търтов ще се завърне за домакините, след като изтърпя наказание от една среща. Валентин Илиев отново ще може да разчита на Стив Фуртадо и Бирсент Карагарен, които не взеха участие срещу Ботев (Пд) заради натрупани картони.



Двата отбора се срещнаха три пъти през този сезон. В тези мачове те си размениха по един успех като гост с 2:0, а другият сблъсък завърши без победител.

21

ЦСКА 1948 0:2 Славия

СЛАВИЯ – ЦСКА 1948

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Вуцов, Зеедеорф, Марков, Георгиев, Търтов, Петров, Райчев, Христов, Нгуен-До, Александров, Сораков

ЦСКА 1948: Маринов, Иванов, Даскалов, Божинов, Талис, Карагарен, Топузов, Педриньо, Василев, Сердок, Кирилов

НАЧАЛО: 20:00 часа
СЪДИЯ: Георги Гинчев
СТАДИОН: „Александър Шаламанов“, София

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели