Възпаление спря Мануел Нойер за старта на лагера на Бундестима

Националният тим на Германия ще започне подготовката си за Европейското първенство без вратаря Мануел Нойер, съобщи ДПА. Той не успя да се присъедини към лагера на отбора в Бланкенхайн в областта Турингия заради възпаление на червата.

Според Германската футболна федерация стражът на Байерн ще се присъедини към тим възможно най-скоро, като за момента селекционерът Юлиан Нагелсман все още планира Нойер да бъде титулярният вратар на тима в контролата срещу Украйна на 3 юни. Той не е играл за Германия от Световното първенство в Катар през 2022, тъй като имаше фрактура на крака и бе извън терените близо година.

Очакваше се Нойер да се завърне през март за приятелските мачове срещу Франция и Нидерландия, но тогава получи нова травма на тренировка. Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген бе титуляр и в двете срещи.

Засега Нагелсман е също без играчите на Борусия (Дортмунд) Никлас Фюлкруг и Нико Шлотерберк, както и без дуото от Реал Мадрид – Тони Кроос и Антонио Рюдигер, които са ангажирани с финала Шампионската лига на 1 юни. Футболистите на Байер (Леверкузен) Флориан Виртц, Йонатан Та и Роберт Андрих ще се включат към отбора малко по-късно заради участието си във финала за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн в събота вечер.

Тер Стеген и Илкай Гюндоган пък ще пътуват натам в понеделник, защото в неделя вечер имат двубой за Барса.

На 31 май Германия ще се премести в базата си по време на Евро 2024 в Херцогенаурах (Бавария).

Бундестимът ще изиграе контрола и срещу Гърция на 7 юни, а стартира Евро 2024 с откриващ мач срещу тима на Шотландия на 14 юни.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели