Димитър Димитров: Тази победа ще ни вдигне малко! Трябва да се хвърлим да бием Нидерландия

Волейболистите от националния отбор на България записаха първа победа в тазгодишната Лига на нациите, след като надиграха САЩ с 3:1 гейма в третия си мач от турнира в Група 1 в Анталия (Турция).

Диагоналът на „лъвовете“ Димитър Димитров беше най-полезен за успеха с 22 точки. След победата Димитров заяви, че тимът има сили да запише успех срещу Нидерландия и ще се хвърли с всички сили.

„Добре играхме, сбихме се. След вчерашната загуба, в който бяхме близо до успеха, сега си казахме, че трябва в тези важни моменти, в които вчера ги изтървахме, да проявим повече характер. Да се впуснем и да вземем това, което не успяхме вчера. Справихме се, стиснахме зъби и във важните моменти обърнахме нещата в наша полза“, сподели Димитров пред MAX Sport 1.

„Направихме хубави серии във важните моменти. На блокада стояхме стабилно. Тактиката, която направихме, излезе много добре. Всичко ни се получи горе-долу, защото бяхме готови за играта на съперника. Като цяло тактически играхме добре.“

„Със сигурност ще ни вдигне малко тази победа. Лично мен още ме е яд за изпуснатите шансове срещу Канада. Топката беше при нас и можеше да е друг резултата. Но няма да го мислим повече, гледаме напред. Продължаваме и трябва да се хвърлим да бием Нидерландия. Смятам, че можем да ги победим“, завърши диагоналът на България.

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в:

Сподели