Абитуриенти го направиха – наеха „Червения дракон“ СНИМКИ

Зрелостници от столичното 119-то средно училище избраха вместо с помпозни лимузини да се появят на бала си с… Икарус и реставриран „Мерцедес О305“.

Идеята на учениците се ражда около страстта им към превозните средства от градския транспорт, а реализацията става възможна благодарение на сериозното развитие на атракционната дейност с исторически автобуси, която успешно се развива в последната година от Столичен автотранспорт, Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ и ПМП ГРУП 7.

За бала си, младежите наемат автобуси и от трите дружества.

Столичният автотранспорт организира превоз с легендарния „Червен дракон“(Икарус 280), сдружението изважда своя реставриран Мерцедес О305Г – автобус, който до 2015 година бе честа гледка по линии 76, 83, 102 и 305. От ПМП ГРУП 7 пък се включват с докарания наскоро от Унгария крайградски „Икарус 280“.

По улиците на София, трите автобуса будеха любопитство и станаха обект на множество снимки.

В края на пътуването пък се организира импровизирана 15 минутна изложба, в рамките на която всеки минувач можеше да си направи снимка с историческите возила, както и да получи информация от представители на дружествата, които ги експлоатират, как може да се наеме такъв автобус за различни поводи.

 

Сподели