Астън Вила вади нова оферта за защитник на Севиля

Астън Вила ще направи нов опит да привлече защитника на Севиля Маркос Акуня. Англичаните не за пръв път се опитват да вземат този играч, но предишната им оферта бе отхвърлена, като се говори, че причина за това е, че президентът на Севиля Хосе Кастро не е в добри отношения със спортния директор на бирмингамци Мончи. Това призна и самият играч.

„Не са слухове, истина е. Севиля получи предложение, но заради лични разногласия между президента и Мончи, то не бе прието, а аз бях потърпевш. Смятам, че не заслужавах такова отношение, защото в касата на Севиля щеше да влезе доста сериозна сума. Това обаче е в миналото и сега гледам напред. Имам договор до 2025 г. и не знам какво ще стане. Нека първо играя повече и натрупам минути, а след това ще видим. Аз вярвам в себе си и хората в клуба вярват в мен. Не ме вълнува какво говорят другите. Аз винаги давам най-доброто от себе си и съм го показвал във всеки мач“, заяви преди време Акуня.

Сега се очаква Астън Вила да изпрати нова оферта за 32-годишния футболист. Имайки предвид, че договорът му изтича след година, а и той е вече в напреднала футболна възраст, нищо чудно този път предложението да бъде прието.

Акуня играе в Севиля от 2020 година, когато бе привлечен от Спортинг (Лисабон). До момента той има 149 мача, 6 гола и 16 асистенции за андалусийци. Освен това той е и национал на Аржентина с 56 мача за „гаучосите“, като бе част от отбора, който спечели световното първенство в Катар.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели