Пелегрини: Събрах 96 точки с Реал Мадрид, но нямах играчи като Кроос

Наставникът на Бетис напомни за сезон 2009/10, когато събра 96 точки в Ла Лига начело на Реал Мадрид и завърши на второ място зад Барселона. Той също така се изказа ласкаво за халфа на “лос бланкос” Тони Кроос, чийто последен шампионатен мач ще бъде именно срещу севилци в събота.

“Направих сезон с 96 точки начело на Реал Мадрид и бих искал да имах някой като Кроос. Тогава ни липсваха футболисти, които умееха да създават положения… И все пак направихме добър сезон в първенството, макар и не толкова в други турнири. Истината е, че не мога да кажа нищо повече относно Кроос. Той е играч от невероятна класа, постигнал множество успехи. Със сигурност има причина да се оттегли точно сега”, коментира Пелегрини на пресконференцията си преди мача.

Той похвали своя колега Карло Анчелоти и призна, че не знае какъв ще бъде съставът на мадридчани за предстоящия двубой. “Постигнатото от Анчелоти показва целия му капацитет като треньор. Само мога да поздравя клуба му за цялото израстване и за всичко спечелено. Не знам срещу какъв Реал Мадрид ще играем, защото не съм в главата на Анчелоти. Той разполага със състав от 25 играчи, което показва конкурентноспособност, въпреки че и там има двама-трима играчи, които правят разликата”, добави чилийският специалист.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели