Васил Христов: Трябва да се извадим от тази ситуация

Наставникът на Балкан Васил Христов изрази своите впечатления след поражението с 62:75 от Рилски спортист в първия мач от финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига.

“Говорихме и на полувремето, че Рилски ще излязат много по-мотивирани. Не можахме да се справим с тяхната агресия. Допуснахме серия от техния отбор. Загубихме си организацията и допуснахме технически грешки. Това вдигна публиката и се получи добра емоция за тях. Това е само първият мач и ние трябва да се извадим от тази ситуация. Имахме шанс да спечелим с оглед на първото полувреме. Да не забравяме, че това е първи мач и се играе до три победи. Трябва да си направим анализите, да не изглеждаме по този начин върху третата част и да се хвърлим за победата в мач №2.

Ние работим за това да търсим слабите места на другия отбор. През първото полувреме успявахме да намираме верни решения, стрелбата ни вървеше добре. Взимаме си изводите и се надяваме на по-добро представяне във втория двубой. Рилски бяха агресивни срещу гардовете ни, но не става въпрос за един или двама играчи. Просто решенията на всички състезатели бяха една идея по-бавни и мислехме повече да не сбъркаме. Задачата пред нас е да бъдем много по-твърди, да играем с повече самочувствие и да отговорим на контакта, с който играе Рилски спортист”, сподели Христов.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Сподели