Хамилтън с остра критика към гумите на Пирели

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отправи остра критика към гумите, които Пирели доставя на отборите през 2024 година.

По думите на британеца, през цялата си кариера той не е карал с гуми, които имат толкова тесен оптимален работен прозорец, колкото продуктите на Пирели. Според Хамилтън този тесен прозорец не позволява на отборите да настройват по оптимален начин своите коли, което пък води до огромни загуби на време и позиции, ако гумите са дори с малко извън този прозорец.

„Мисля, че ние работим в един много малък прозорец за температурата на гумите. Мисля, че е тази гума. Определено, през цялата ми кариера, не помня да съм имал толкова тесен работен прозорец.

„Честно, това е най-разочароващото нещо. Навремето имахме доста по-широк работен прозорец. Тогава можехме спокойно да оптимизираме баланса за цялата обиколка. Сега определено това е най-малко любимото ми нещо“, обясни Хамилтън.

Той не бе единственият пилот, който отправи критика към гумите, които тимовете получават от Пирели. Такава имаше и от пилота на Уилямс Алекс Албон, който се върна към уикенда в Маями и трудностите, които пилотите имаха в рамките на квалификационните сесии.

„Нещата зависят повече от гумите, отколкото от всичко друго. В Китай беше същото като в Маями. Караш малко по-бързо, но си по-бавен. Така че се получава нещо като контролиране на състезание по време на обиколките в квалификацията, за да запазиш гумите живи. Пистата е твърде гореща за тези гуми и с всички ограничения за налягането на гумите, те само страдат“, обясни тайландецът.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели