Елиза Чолакова с голям успех в конния спорт

Едва на 16 години една от най-талантливите ни състезателки по конен спорт Елиза Чолакова стана шампион на България в най-тежкия клас в прескачането на препятствия. Това се случи на Държавното първенство, което се проведе на база „ Фригопан“, до Пловдив в рамките на три дни . Елиза с нейния кон Юпитер победиха конкуренцията на 11 тандема, които се бориха за най-високия и престижен приз в прескачането на препятствия.

Младата ни шампионка беше безапелационна на паркура във всичките дни и заслужено триумфира с първото място в клас Т с височина на препятствията до 150 сантиметра. Въпреки своите 16 години Чолакова язди много майсторски и влезе в историята като една от най-младите ни шампионки в този клас. Нейният треньор Апостол Тенев беше първият, който я поздрави за големия успех и двамата продължават към следващата цел от календара на международните състезания по конен спорт.

Другата седмица в периода 23-26 май отново на базата „ Фригопан“ ще се проведе Световна купа по прескачане на препятствия. В нея Елиза Чолакова ще вземе участие с коня Юпитер и ще се бори за призово класиране в престижната надпревара.

Последвайте каналите ни в:

Сподели