Сдружения на заведенията: Недоумяваме защо „Спаси София“ мрази бизнеса в столицата

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия изразяват искреното си недоумение от факта, че доскоро гражданската, а от скоро силовата структура „Спаси София“ мрази бизнеса в прекрасната ни Столица. 

От години софийският бизнес е подложен на всевъзможни атаки от „Спаси София“, но до преди половин година все пак имаше експертни и обществени обсъждания, които до голяма степен спираха безумните им предложения.

Откакто попаднаха в управлението на София, „Спаси София“ вече безконтролно съсипва столичния бизнес. Особено в центъра, но когато ни унищожи там, очакваме да се премести и в кварталите.

Първо сме свидетели на откровено вредната реорганизация на движението и паркирането в района на бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“. Организация, която освен останалите вреди, които нанесе, направи невъзможно зареждането на търговските обекти. И изгони хората от центъра!

Сега виждаме нова идейна секира – „синя зона“ в неделя и удължаването й за час през останалите дни. Това отново затруднява хората, особено от провинцията, които през уикенда искат да посетят столично заведение.

На практика те вече няма къде да оставят колата си, за да го направят. Поредна капка в езерото за съсипване на българския бизнес.

Не сме съгласни с това целенасочено мачкане и силово налагане на безумни идеи!

С УВАЖЕНИЕ:

РИЧАРД АЛИБЕГОВ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯТА

 

ЕМИЛ КОЛАРОВ

СДРУЖЕНИЕ НА ЗАВЕДЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

 

АТАНАС ДИМИТРОВ

БРАНШОВА АСОЦИАЦИЯ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ – СОФИЯ – РЕГИОНАЛНА СТРУКТУРА НА БХРА

 

ИВЕЛИН КИЧУКОВ

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА ТУРИЗЪМ

 

ИВАН ИВАНОВ

АСОЦИАЦИЯ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ЕКСПЕРТИ В ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ

 

 

 

Сподели