Кан за грешката на Нойер: Това е част от бруталната съдба на вратаря

Легендарният вратар на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан изрази съчувствието си към Мануел Нойер, който направи грешка за първото попадение на Реал Мадрид снощи. „Лос бланкос“ се справиха с 2:1 и отстраниха баварците с общ резултат 4:3.

Но Кан, който доскоро беше и изпълнителен директор на любимия си клуб, припомни своя грешка от финала на Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002 година. По идентичен начин той изпусна топката, а Роналдо направи добавка, за да открие резултата на финала Германия – Бразилия. Впоследствие бразилците спечелиха с 2:0 и станаха световни шампиони за пети път в историята.

„През 2002 година ние все още имахме време, за да изравним. За съжаление, Нойер направи грешката в 88-ата минута. А тъжното е, че точно преди този гол той направи невероятно спасяване. Но знаем, че това е част от бруталната съдба на вратаря“, заяви Кан пред „Билд“. Според него настоящият страж на мюнхенци е „достатъчно опитен, за да се справи с това“. „Байерн беше толкова близо, съчувствам на момчетата. Понякога съдбата си прави такива жестоки шеги“, добави доскорошният директор на клуба.

Кан снощи наблюдава мача от ложата, но по специална покана от Реал, а не от Байерн. Той е в конфликт с ръководството на германския гранд, където напусна със сериозен скандал. Мадридчани обаче показаха уважение и му изпратиха покана за реванша на „Сантиаго Бернабеу“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели