Шелдън Кийф беше уволнен от Торонто Мейпъл Лийфс

Шелдън Кийф беше уволнен от поста на старши треньор на Торонто Мейпъл Лийфс, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига.

„Кленовите листа“ не посочиха негов заместник.

Преди броени дни Торонто отпадна в първия кръг на плейофите в НХЛ след загуби в седем мача от Бостън Брюинс. През миналия сезон тимът достигна до втория кръг на елиминациите, което е единственият подобен случай от 2004 година насам.

През изминалата кампания Торонто приключи на трето място в Атлантическата дивизия със 102 точки и 46 победи в 82 мача.

„Днешното ни решение беше трудно. Шелдън е отличен треньор и чудесен човек. Но ние имаме нужда от нов човек, който да ни поведе към нашата крайна цел. Благодарим на Шелдън за неговата работа за нашата организация през последните девет години и желаем на него и на семейството му всичко най-добро“, каза генералният мениджър Брад Треливинг.

43-годишният Кийф прекара пет сезона като старши треньор на Торонто, в които записа 212 победи, 97 загуби и 40 загуби с точка. В плейофите обаче канадският тим постигна 16 победи и 21 загуби.

Кийф стана 11-ият старши треньор в НХЛ през този сезон, който е уволнен. Рик Баунес, който води Уинипег Джетс, пък обяви в понеделник, че се пенсионира.

Последвайте каналите ни в:

Сподели