Борисов с нова бомба, разкри как ГЕРБ са паднали в капана на ПП-ДБ за падането на кабинета

В град Стара Загора ГЕРБ даде официален старт на предизборната кампания за парламентарни избори и избори за Европейски парламент. Събитието се провежда в Общинската спортна зала от 18:00 ч. с адрес Южна промишлена зона, бул. „Никола Габровски“ 12.

На мероприятието присъстват председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори, кандидати за народни представители и листата с кандидати за Европейски парламент.

Борисов взе думата и ето какво заяви: 

Честит ден на Европа. Явно през тези три години се е натрупала много обида в редиците на ГЕРБ. След този най-велик за мен празник и Христос Воскресе трябва да се опитаме да бъдем по-добри, по-толерантни, защото това е една от ценностите на българския народ. Използвам случая да ви поздравя от водещия кандидат Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Днес с нас е зам.-председателят на ЕК Мария Габриел. 

Дълго време й казвах Неделчева, но когато мъжът й стана българин се успокоих и вече и казвам Габриел. 

Искам, защото тук е екипът който прави програмата, да кажа и за екипа, който води преговорите с партията на Промяната. Вярвяйте ми, положих всички усилия да има правителство и да не се отива на избори. Колкото и лошо да беше, даваше поне отвън някаква стабилност на България. 

Знаете ли, упреците ги приемах и понасях, знаех, че това е правилно и животът го доказа. 

Тези дни се чудя в своите размишления защо те счупиха правителството? Защото доводите, които извеждат не са истина. Или са знаели, че затъват в корупция и са бързали да избягат? Като върнахме записите от техните национални съвети, целият този сценарий беше написан и изговорен вътре – ясно и точно. Те са движели по този план. 

Мария написа техните министри, за да спаси преговорите. Не за да обиди някого. Представете си, обиждаш се, че са те написали за министър, след като в момента си. Вечерта Асен Василев излезе и я нарече „лице на мафията“ – нещо, което възмути целия свят. И като казвам целия свят, гарантирам ви. 

Направих всички отстъпки. Екипът е зад мен и дори си крещяхме затова, че отстъпих енергетиката и отбраната. 

Г-н Петков казваше, че Тагарев е знамето, а сега го няма в листите. Искаха да излезе, че ние сме виновни. Росен Желязков добре каза, че „това са избориТЕ“. Трябва да наложим програмата си, за да излезем от безвремието. 

Дори най-горещите им почитатели не могат да отрекат, че тези три години нищо не се случи. Дори гордостта ни, тяхната Конституция, преживява крах. Ние с ПП-ДБ и ДПС мислехме, че ще управляваме 10 години в блок. Тези три партии сътворихме това.

Последните дни в парламента за някаква пътна карта говориха. Ама тя е построена. Каква пътна карта търсиш? Тя е под земята. Обаче има натиск дори в преговорите. Тръбите са 100% ваши, както ще останат и мините. Поехме ангажимент и подсигурихме по 250 милиона и е важно да кажете, че държавно предприятие ще управлява тези пари.“ 

Сподели