Малдини: Извадих късмет, че не отидох в ПСЖ

Бившият директор и клубна легенда на Милан Паоло Малдини за пореден път заяви, че не би могъл да работи в друг отбор. Той също така призна, че изпитва облекчение, че не е станал част от ръководството на Пари Сен Жермен преди да се завърне при „росонерите“ като техен шеф през 2018 година.

„Честно казано, не се виждам в различен клуб от Милан, не бих могъл да го направя. ПСЖ? Не съм отказвал на никого. Имах възможността да говоря с Насер Ал-Хелаифи два-три пъти. Някои неща обаче не се развиха добре. Когато се замисля върху това днес, бих казал, че тогава съм извадил късмет. Щях да отида в клуб, който все още се развиваше с големи темпове, и то в страна, която не познавах, а дори не владея местния език. През първите ми десет месеца в Милан имах чувството, че не ставах за директор. Леонардо ми се е смял нееднократно, защото му казвах именно това почти всекидневно. Имах късмет, че той беше до мен и можех да разчитам на него“, сподели Малдини в интервю за Radio Serie A.

Великият защитник беше запитан кой настоящ футболист на Милан предизвиква най-голямо вълнение в него. „Всички, става въпрос за взаимоотношения. Изградих много такива с играчите, които пристигнаха в отбора, и не говоря само за шампионския ни състав. Когато погледна левия фланг на Милан, виждам спектакъл“, отговори Малдини, който похвали новия италиански шампион Интер, но същевременно разкритикува миналогодишния такъв Наполи. „В Интер създадоха спортна структура, която напълно определя бъдещето на спортния аспект. Сътрудничеството им в клуба беше възнаградено с дългосрочни договори. Неслучайно Наполи се представи толкова зле след напускането на техните треньор и директор. Футболистите трябва да имат някой, който да им помага да се развиват и да ги подкрепя“, добави някогашният италиански национал.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели