Елингтън с извънсъдебно споразумение след катастрофата

Бившият британски спринтьор Джеймс Елингтън постигна извънсъдебно споразумение, след като животът му претърпя коренна промяна след наранявания по време на катастрофа с мотоциклет през 2017 г.

38-годишният атлет, който се състезава на Олимпийските игри през 2012 и 2016 г., счупи крака си на две места и таза си при сблъсък с кола в Тенерифе.

Той се завърна през 2019 г. с надеждата да се състезава на Олимпийските игри през 2020 г., но беше принуден да се оттегли от спорта миналата година.

“Въпреки че денят на сблъсъка винаги ще живее с мен, аз също знам, че съм късметлия, че оцелях. Винаги съм се опитвал да остана оптимист. Сега, когато най-накрая мога да загърбя съдебния казус, е време да се съсредоточа върху бъдещето“, каза Елингтън.

Елингтън, който беше пътник на мотоциклета заедно със съотборника си Найджъл Ливайн, получи шестцифрено споразумение, според неговите адвокати Ъруин Мичъл.

Споразумението ще помогне за финансирането на рехабилитацията и ще компенсира Елингтън за преждевременния край на спортната му кариера.

Споразумението беше с испанска автомобилна застрахователна компания на Ливайн, която призна отговорност през 2022 г.

Искът не беше срещу Ливайн и той нямаше роля или участие в случая.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели