Отрязаха Барса за жалбата срещу съдийството в дербито с Реал

Съдийската комисия на испанска футболна федерация отмени срещата с представителите на Барселона, на която трябваше да се разгледа спорната ситуация с отменения гол в дербито от Ла Лига срещу Реал Мадрид, съобщава вестник „АС“.

Мачът от 32-ия кръг се проведе в Мадрид на 21 април и завърши с победа за Реал с резултат 3:2. При 1:1 в 28-ата минута главният съдия след консултация с видеоасистентите не зачете попадение на футболиста на Барселона Ламин Ямал, като прецени, че топката не е преминала изцяло голлинията. По-късно президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че клубът ще поиска преиграване на мача, ако бъде доказано, че отменения гол на каталунския отбор в съдийска грешка.

Вестникът съобщава, че срещата, която трябваше да се състои на 9 май, е била отменена по инициатива на Съдийската комисия. Сайтът „Carrusel Deportivo“ пък пише, че причината за решението е неспазване на условията на дискусията.

На 4 май Реал стана шампион в испанското първенство предсрочно. Четири кръга преди края на сезона отборът води с 87 точки, а Жирона има 74 на втората позиция. Барселона е на трето място със 73 точки.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели