Терзич: В един момент осъзнахме, че можем да сме голямата изненада в турнира

Треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич не скри гордостта си от своя отбор за достигането до финала в Шампионската лига. Вестфалци спечелиха с 1:0 реванша с Пари Сен Жермен и така достигнаха до битката за трофея на „Уембли“. Наставникът заяви, че това е шанс за тима му да се реваншира пред феновете си за изпусната титла в Бундеслигата миналия сезон. Той призна, че още в ранните стадии не турнира, играчите му са осъзнали, че имат силите да се превърнат в голямата изненада.

„Преди първия мач с ПСВ Айндховен за пръв път си говорихме колко кратък е пътят до Лондон. Тогава много хора бяха объркани от тези думи. Миналия сезон загубихме титлата в Бундеслигата в последния ден и съм щастлив, че сега можем да реваншираме пред феновете ни. Израствахме с всеки мач и в един момент осъзнахме, че можем да се превърнем в голямата изненада в турнира. Сега съм много щастлив, че сме на финал“, започна Терзич.

„Ако трябва да избера една дума, бих казал гордост. Това е много горд момент за нас. Гордея се с този отбор, с моя екип и с всички, свързани с клуба. Но мечтата още не е свършила! Страдахме доста, но показахме добра игра срещу отбор, който е толкова мощен в атака; толкова бърз, толкова подвижен. Запазихме две „сухи“ мрежи и спечелихме и двата мача на 1/2-финала. Това е невероятно постижение“, допълни специалистът.

„Целият отбор се представи фонтостично. Ако не беше така, намаше да успеем да запазим „суха“ мрежа – просто е невъзможно. През второто полувреме основната ни задача бе да не допуснем гол. Правехме всичко, за да спрем всяко центриране и всеки удар. Почти е невероятно това, което се случи. Ако погледнем голямата картина, смятам, че заслужено сме на финал. Противопоставихме се на отбор с толкова много класа. Успяхме, благодарение на отборната работа, а и на малко късмет. Гордея се с всички“, каза още германецът.

„В момента радостта е голяма. Щеше да е хубаво да бяхме постигнали нещо повече в Бундеслигата. Затова пък днешната победа е още по-сладка. В първия мач ПСЖ загуби след доста оспорвана битка и бе нормално да са надъхани за днешния мач. Ако трябваше да изиграем този двубой още десет пъти, може би нямаше да спечелим“, завърши Терзич.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели