Тухел: Ще играем на най-трудния стадион за гостуване, но излизаме за победа

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел сподели очакванията си за реванша с Реал Мадрид от 1/2-финала в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг утре на „Сантиаго Бернабеу“, а резултатът след първия мач е равен – 2:2. Според германеца това е най-трудният стадион за гостуване, но той остава оптимист, че отборът му може да си тръгне с победа и да достигне до финала.

„Цялата подготовка е насочена към мача. Не говорим за легендата на Реал Мадрид в турнира. Ще играем на най-трудния стадион за гостуване, но не е невъзможно да спечелим. Изиграхме силен първи мач, но не успяхме да победим. Имайки предвид, че сега те са домакини, смятам, че в момента шансовете са 51% в полза на Реал. Да срещнеш Емилио Бутрагеньо преди подобен мач и той да те уважи, това е нещо специално. Изправяме се срещу един от най-големите клубове в света, но ние също сме такъв клуб. Затова очаквам велик сблъсък. Играем на полуфинал и целта ни е да стигнем до финала. Ще се борим за победа и да стигнем до „Уембли“, нищо друго не ни устройва“, заяви Тухел.

„Смятам, че мачът ще бъде на вълни, ще има различни фази. И двата тима ще имат моменти, в които ще страдат. Всеки от съперниците е силен в задържането на топката, всеки умее добре да действа на контраатака. Ще бъде сложен мач във всички фази. Ще е нужна правилната инерция, малко късмет и много прецизност, за да стигнем до успеха“, допълни германецът.

Както е известно, Тухел си тръгва от Байерн след края на сезона, като Шампионската лига остана единственият турнир, в който клубът все още има шанс да вземе трофей през настоящата кампания. Той обаче не смята, че е поставен под напрежение задължително да триумфира в този турнир.

„Ако за един треньор е задължително да спечели Шампионската лига, за да бъде определен за успешен, тогава доста хора ще бъдат нещастни. Ще направим всичко по силите си. Отбор от ранга на Байерн винаги се оценява по резултатите. Искаме да направим решителната крачка до финала“, каза още специалистът.

„Мачът ще премине през различни фази и смяна на ритъма. Ще има различни вълни. Ще трябва добре да контролираме топката, за да нараним съперника. Ще трябва и доста да внимаваме за контраатаките на Реал. На терена са футболистите и ще е важно те да играят като отбор. Трябва да покажем солидарност, вяра и да не се отказваме до края. Реал играе малко по-офанзивно в домакинствата си. Стартовата позиция е ясна – който победи, той ще стигне до „Уембли“. Ние искаме да сме победителят“, заяви още Тухел.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели