Жена похити 11-годишно момиче в Китай, причината ще ви шокира

Жена отвлече 11-годишно момиче, тъй като планирала да го превърне в перфектната съпруга за 27-годишния си син.

Китайката Янг се запознала с малолетно момиче на 13 февруари 2023 г., докато посещавала село в град Люпаншуй в югозападната провинция Гуейджоу.

Убедена, че от нея ще стане чудесна булка за много по-възрастния ѝ син, тя попитала родителите на момичето дали ще позволят да я отведе в със себе си в град Куджин, провинция Юнан.

Бащата на момичето отказал предложението, но това само амбицирала жената. Тя заговорничила със сина си син да отвлекат момичето. Така на 14 февруари изчакали мишената да остане сама вкъщи и я отвлекли.

Само шест дни след това Янг била арестувана, а синът ѝ се предал няколко дни по-късно. Злосторниците били осъдена на затвор – две години за Янг и седем месеца за сина ѝ – за отвличане на дете и въпреки че обжалват решението, миналия месец Апелативният съд потвърди първоначалната присъда, съобщава odditycentral.com.

Случаят предизвика всеобщо възмущение в китайските социални медии, като в по-голямата част от коментарите се твърди, че дуото се е отървало твърде леко за престъплението си.

„Не разбирам защо присъдите за трафикантите на деца все още са толкова леки. Това е причината престъпленията да продължават. Печалбите надвишават разходите“, пише възмутен потребител.

„Седем месеца? Невероятно. Нима цената на трафика на деца вече е станала толкова ниска? Това на практика насърчава престъплението“, коментира друг.

Въпреки че много от коментарите осъждат разликата във възрастта на отвлеченото момиче и нейния ухажор, си струва да се отбележи, че в Китай има древна традиция на детските булки, при която момичета в предтийнейджърска възраст се осиновяват от семейства, за да бъдат отглеждани като бъдещи булки за техните синове.

Практиката е забранена през 1950 г., но според сведенията продължава да се прилага в селските райони.

Сподели