Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

През лятото Джо Байдън може да оттегли кандидатурата си от президентските избори и да предложи за свой заместник Мишел Обама, съпругата на президента на САЩ Барак Обама, пише Der Spiegel.

От Демократическата партия на САЩ не изключват, че Байдън може да обяви подобно решение през август 2024 г. по време на конгреса на партията в Чикаго. Изданието отбелязва, че демократите дори са включили Мишел Обама в анкетите си за потенциални кандидати.

„Много американци мечтаят за жена президент“, пише изданието.

Според журналисти причината е достолепната възраст на Байдън – две трети от американците го смятат за твърде стар, за да ръководи страната още четири години.

В същото време много американци не са склонни да гласуват за Доналд Тръмп, чиято възраст също може да е пречка за преизбирането му. Освен това големият брой дела, които в момента се разглеждат срещу политика вредят на кампанията му, припомня германската медия, цитирана от „Фокус“.

Демократите и републиканците обмисляха кандидатурата на Мишел Обама, макар и по различни причини, писа преди време NBC News. Но през февруари от офиса на Мишел Обама заявиха, че бившата първа дама „няма да се кандидатира за президент“ през 2024 г.

Сподели