Свен-Горан Ериксон вдигна на крака феновете на Сампдория

Легендата на световния футбол Свен Горан Ериксон направи специално посещение на стадион „Луиджи Ферарис“ преди мача от 37-ия кръг на италианската Серия “Б” между отборите на Сампдория и Реджана при победата с 1:0 на генуесците. Той бе техен треньор в периода 1992-97 година, през който тимът спечели Купата на Италия.

Сега славният шведски специалист изживява вероятно последните си дни, след като преди месеци призна, че е неизлечимо болен от рак, а докторите му дават около година. Това бе трети от бившите му отбори, който той посети след признанието за смъртоносното заболяване. По-рано същото направи и с Бенфика и Гьотеборг, а междувременно английският Ливърпул сбъдна голямата му мечта да води „червените“ на „Анфийлд“, след като организира специален мач за ветерани. 

Сега в Генуа той бе посрещнат горещо, а компания му правиха Роберто Манчини и Кларън Сеедорф, които са част от мнозината футболисти, които е ръководил като треньор.

„Бях тук за 5 прекрасни години и бях щастлив с феновете, града и клуба. Имахме някои много щастливи мигове на терена. Мисля си, че можеше да спечелим и още, защото играхме добър футбол“, каза Ериксон, цитиран от Sky Sport Italia.

Феновете на „Луиджи Ферарис“ пък издигнаха транспарант с надпис „Ще те подкрепяме и в тази битка. Добре дошъл отново в Генуа, г-н Ериксон.“

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от U.C. Sampdoria (@sampdoria)

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели