Ландо: Много хора се съмняваха в мен

Ландо Норис стартира пети в Маями, но успя да се пребори за първата си победа във Формула 1, като се справи с Макс Верстапен и Шарл Леклер.

„Крайно време беше да спечеля – заяви Ландо след финала. – От доста време преследвам тази първа победа и най-накрая успях. Много се радвам за всички в отбора. Най-накрая осигурих добро представяне на тима, дълъг ден и трудно състезание, но съм щастлив.”

Макларън подготви подобрения по MCL38 за Маями, но само колата на Норис беше с новите неща и беше много бърз, като вчера в спринта отпадна веднага след старта заради мелето, стартирано от Люис Хамилтън, в което участваха и двамата пилоти на Астън Мартин.

„Целият уикенд беше добър за нас – допълни Ландо. – Още от петък знаех, че ще имаме добро темпо. Но допуснах няколко грешки, но днес всичко се получи, включително и с перфектна стратегия. Много съм благодарен на тима, както и на майка ми и баща ми. Много хора се съмняваха в мен, но сега всичко се промени. В последните пет години допуснах много грешки, но днес всичко се получи идеално.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели