Минцлаф: Макс остава, Волф да си гледа Мерцедес

Оливър Минцлаф стана първият голям шеф на Ред Бул, който в пряк текст заяви, че световният шампион Макс Верстапен остава в тима. Австриецът говори по няколко теми, като демонстрира подкрепа за Кристиан Хорнър и се опита да вдъхне увереност на тима относно бъдещето на Макс. Това е важно с оглед решението на Ейдриън Нюи да напусне, както и слуховете, че и спортният директор на тима Джонатан Уитли също скоро ще напусне.

„Макс има дългосрочен договор с Ред Бул – обясни Минцлаф. – И Макс не е казал и една дума за това, че не иска да го изпълни. Не се притеснявам от слуховете, че той обмисля да премине в друг отбор, ние искаме спокойствие при нас, като това иска и Макс. Не виждам причина Верстапен да иска на напусне, той кара най-бързата кола, иска да остане световен шампион и при нас има най-голям шанс да изпълни целите си.”

Минцлаф, който отговаря за спортните програми на Ред Бул, коментира и изказванията на Тото Волф, свързани с това, че бившите шампиони имат сериозен интерес към Макс.

„Мога да си представя напрежението, на което е подложен Волф след години на провали – допълни Минцлаф пред Bild Am Sonntag. – Но мисля, че Тото трябва да се фокусира върху проблемите на неговия отбор, особено като се има предвид колко много са тези проблеми. Не мисля, че е правилно той да продължава да коментира служителите на друг отбор.”

Темата довърши доктор Хелмут Марко, който заяви, че с оглед на представянето на Мерцедес, той не вижда тима като „сериозна алтернатива на Ред Бул.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели