Вече няма по-добър! Леверкузен влезе в историята на европейския футбол

Шампионът Байер (Леверкузен) не си дава почивка и отнесе Айнтрахт (Франкфурт) с 5:1 като гост в двубой от 32-рия кръг на Бундеслигата. Това е пореден мач №48 без поражение за тима във всички турнири, с което се изравнява 59-годишния европейски рекорд за най-продължителна серия без загуба след стартирането на клубните международни надпревари под егидата на УЕФА. Негов едноличен автор беше на Бенфика, след като между декември 1963 и февруари 1965 година грандът от Лисабон не губи също в 48 последователни срещи.

Тимът на Чаби Алонсо дори ще има шанс да подобри този рекорд, ако през идната седмица не загуби от Рома в реванша от полуфиналите в Лига Европа. Освен всичко за тези 48 срещи отборът от “БайАрена” е реализирал 134 гола.

Първият двубой срещу римляните преди дни беше спечелен от Леверкузен с 2:0, а за мача от германското първенство сега наставникът смени осем от титулярите си. Независимо от това Байер се разправи с играчите на Айнтрахт в типичния си стил. Все пак трябва да се отбележи, че изразителната победа като резултат не отразява реално случилото се на терена, защото домакините направиха доста пропуски, докато “аспирините” нанизаха пет попадения от шест точни удара.

Гранит Джака даде началото с отличен далечен удар в 12-тата минута за 1:0 за Байер. В 32-рата обаче “орлите” изравниха чрез откупения от Пари Сен Жермен Юго Екитике.

Леверкузен си върна аванса още преди паузата след попадение на Патрик Шик в 44-тата.

След почивката гостите реализираха две дузпи чрез Есекил Паласиос (58’) и Виктор Бонифейс (89’), а между тях точен беше и Джереми Фримпонг (77’).

Айнтрахт остава шести, като се бори за място в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели