Бетис се доближава до Европа

Бетис продължава битката за класиране в евротурнирите. Андалусийци спечелиха с 2:0 гостуването си на Осасуна и отново се доближи на две точки от петия Атлетик Билбао. Тимът на Мануел Пелегрини записа трети успех в последните си четири мача. Той реши мача в края на първото полувреме, когато Айосе Перес и Пабло Форналс се разписаха.

Срещата се разви неприятно за Осасуна, тъй като в 26-ата минута домакините останаха с човек по-малко. След центриране в наказателното поле на Бетис Йон Монкайола в опит да играе с топката изрита в главата Хуан Миранда. Първоначално съдията даде жълт картон, но след като видя ситуацията на монитор той го изгони. Това позволи на тима от Севиля да вземе инициативата и да увеличи натиска до почивката.

В 41-ата минута след рикошет топката стигна до Перес, който отправи удар от въздуха, вратарят не се намеси по възможно най-добрия начин и топката се озова в мрежата. Бетис продължи да напада и нанесе втори удар в добавеното време на първата част. Хорже Ернандо лековато изпусна Вилиан Жозе, който напредна и намери Форналс пред вратата, а за него не бе проблем да се разпише.

Въпреки че играеше с човек по-малко, Осасуна действаше имаше инициативата през втората част и правеше всичко възможно да се върне в мача. В 56-ата минута след центриране от фал Катена отклони топката с глава и тя се удари в горната греда. Домакините удариха втора греда в 77-ата минута, когато Икер Муньос стреля с глава. Бетис действаше на по-ниско темпо след почивката, но успя да запази преднината си.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели