Магнусен: Пак използвах глупава тактика, но Нико взе точки

Кевин Магнусен направи ново силно състезание за Хаас, но не беше особено доволен след финала и то не защото беше наказан с общо 20 секунди. Кевин обясни, че наказанията му са „заслужени”, тъй като на два пъти излиза от трасето в битката с Люис Хамилтън, докато двамата се бореха за 8-ото място в спринта в Маями.

„Наказанията бяха заслужени и аз отново трябваше да играя отборната игра – обясни Кевин пред Sky Sports F1. – Аз бях на много добра позиция зад Нико и в началото на състезанието спечелих едно място и излязох 8-и. Защитавах се добре от Люис, тъй като имах DRS от Нико и темпото ни беше добро, но Нико пресече шикана и аз изгубих DRS-а. Нико можеше да върне предишното положение и да вземем седмо и осмо място.

Магнусен трябваше да се защитава от Хамилтън като в Саудитска Арабия и обясни, че това е „глупава тактика”, но допълни, че това е била задачата му.

„Бях уязвим спрямо Люис, борих се с него като луд и трябваше да натрупам малък аванс като в Джеда, затова започнах да използвам глупава тактика – обясни Магнусен. – Това не ми харесва, но си свърших моята работа и Нико взе точки, създадох му аванс и Люис и Цунода не успяха да го догонят. Не обичам да се състезавам така, но трябваше да го направя днес.”

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели