Черна книга: Списъкът с педофили на Джефри Епстийн излиза наяве, вътре са…

Мистериозна „черна книга“, за която се смята, че са написани имената на всички хора, свързани с педофилския кръг на покойния финансист Джефри Епстийн, отива на търг.

В тефтер за записани имената и адресите на 221 неразкрити досега хора, които са работили за Епстийн или са били сред клиентите му, на които той е доставял непълнолетни момичета. „Черната книга“ може донесе на аукционната къща, която я продава, до 200 000 долара, каза собственикът й пред Daily Beast.

Сред известните имена в книгата са бившият президент Доналд Тръмп, милиардерът от Ню Йорк Джон Кациматидис, жената на собственика на футболния отбор New York Jets Сузане Ирча, бившият изпълнителен директор на Playboy Кристи Хефнър и др.

Daily Beast твърди, че книгата е била намерена на Пето авеню в Ийст Вилидж от жена музикант през 90-те години, но как се е появила там остава неясно и до днес.

Това, което е ясно е, че в книгата са посочени имена на 349 души – 221 от които не са посочени в по-късна, по-известна „черна книга“, която Епстийн води. Книгата беше обект на задълбочено разследване от Business Insider през 2021 г.

Новината за търга с черна книга идва само пет месеца след като десетки забележителни имена – включително кралски особи, политици и известни учени – се появиха в лавина от преди това запечатани съдебни документи , свързани с осъдения педофил.

Те бяха част от заведено дело от страна на Вирджиния Джуфре през 2015 г. срещу Гислейн Максуел. Джуфре е едно от момичетата, които са били част от педофилския кръг на Епстийн и Джуфре.

Сподели