Борусия (Д) загря за реванша срещу ПСЖ с погром над Аугсбург

Отборът на Борусия (Дортмунд) записа категоричен успех с 5:1 при домакинството си на Аугсбург в двубой от 32-рия кръг на Бундеслигата. Така съставът на Един Терзич загря по чудесен начин за реванша с Пари Сен Жермен в полуфиналите на Шампионската лига, нанасяйки най-тежката загуба на днешния си съперник през сезона.

Мачът започна чудесно за домакините, които поведоха още в четвъртата минута. Тогава Феликс Удокай опита да изчисти топката в наказателното поле, но вместо това тя рикошира в Мадс Педерсен, след което Юсуфа Мукоко я чукна за първия си гол от 20 януари насам. В 20-ата минута „жълто-черните“ удвоиха аванса си благодарение на Донийл Мален, който се разписа с глава след центриране на Джейми Байноу-Гитенс. В 29-ата минута при изпълнение на корнер от страна на Марко Ройс топката се удари в тялото на Мукоко и премина голлинията за второто попадение на нападателя в мача.

Само три минути по-късно при друго центриране от корнер удар на Филип Титц беше блокиран, но секунди по-късно Рубен Варгас успя да намали изоставането на гостите. В 34-тата минута обаче Кел-Арик Ветен изведе по чудесен начин Ройс, който реализира четвъртото попадение за своя тим в срещата. В 64-тата минута именно ветеранът направи втората си асистенция за деня, асистирайки на резервата Феликс Нмеча за попадението, което оформи крайното 5:1.

Борусия остава на петата позиция в класирането, но вече е с актив от 60 точки или само на три от четвъртия РБ Лайпциг. Аугсбург пък е девети с 39 пункта.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели