Звъня за помощ, но никой не му обърна внимание, а след 17 часа откриха трупа му

Мъж е намерен мъртъв в дома си в Гейтсхед почти 17 часа, след като се е обадил в полицията за помощ.

Никой не го е посетил през това време, въпреки че молбата му е била определена като достатъчно спешна, за да могат служителите да се явят в рамките на един час, съобщава The Northern Echo. Случаят е от преди 3 години, но разследването все още продължава.

34-годишният Стевин Кар се обадил в полицията на Нортумбрия в 19,22 ч. на 15 ноември, 2021 г. същата година с молба за „помощ“ и му било казано, че полицията ще дойде.

Служителите, обработващи обажданията, категоризирали обаждането му като степен 2, което означава, че обикновено служителите щели да пристигнат в рамките на час.

Но полицаите отишли в дома му едва в 12,02 ч. на следващия ден, след като семейството му се обадило в полицията, притеснено за него тази сутрин.

16 часа и 40 минути след като Стевин се обадил в полицията, той бил намерен мъртъв от полицаите, които влезли в дома му, въпреки че разследването не успява да заключи дали е можело да бъде спасен, ако полицията е била дошла по-рано.

Разследването в съда на коронера в Саут Шийлдс миналия месец заключи, че смъртта му е свързана с наркотици и алкохол. Смъртта му се дължи на неправилно изпомпване на сърцето поради токсичния ефект на алкохола и амфетамините.

При представянето на доклад за предотвратяване на бъдещи смъртни случаи помощник-коронерът Джеймс Томпсън заяви, че е чул доказателства, че „редица инциденти“ са се сблъскали със „значителни“ забавяния поради „липса на полицейски ресурси“ и че това е било „обичайно“ по времето на смъртта на Стевин.

Сподели