Роднините на Марадона искат да местят тялото му в музей

Децата на аржентинския футболен идол Диего Марадона, който почина през 2020 година, са отправили запитване към правосъдието в страната с искането да преместят тялото от частно гробище в мавзолей в аржентинската столица Буенос Айрес, предаде АФП.

Молбата е гледана от съд в провинция Буенос Айрес, като според него трябва да се позволи „ексхумацията на останките и прехвърлянето им в условия на сигурност и конфиденциалност“, се казва в документа, цитиран от местната преса.

Според искането мавзолеят ще бъде разположен в квартала „Пуерто Мадеро“, близо до центъра на града, „за да може целият аржентински народ и граждани от целия свят да отдадат почет на този, който беше най-големият идол на Аржентина“, се чете в документа.

Петицията е подписана от дъщерите на Марадона Далма, Джанина и Хана, както и бившата му половинка Вероника Охеда, която е майка на най-малкия му син Диего Джуниор. Марадона е признал още четири деца от извънбрачни връзки.

Тялото на легендарния №10 в момента е в частното гробище „Бела Виста“ в покрайнините на аржентинската столица.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели