Любомир Минчев: Ние трябва да държим на напрежение

Спартак Плевен отстъпи със 74:80 на Черно море Тича във втория мач от 1/4-финалните плейофи в Националната баскетболна лига, а след срещата във Варна старши треньорът на плевенчани коментира поражението.

– Какво не ви се получи днес, защо не успяхте да затворите серията?
– Играхме доста по-слабо в нападение, с доста по-ниска резултатност. Това беше основното. Може би в последната четвърт идва някъде от наша по-слаба защита и от това, че Къртис Джоунс игра доста добре, доста силно. Това също спомогна много за победата на Черно море. Смятам, че в ключови моменти във второто полувреме, когато имахме възможност да пречупим противника с контраатаки и лесни кошове, ние ги изпуснахме. В същото време получихме тройки и лесни кошове и обърнаха мача. Това е.

– Има ли сили Спартак да затвори тази серия в Плевен?
– Естествено. Да, една загуба, знам. Но напрежението ще бъде върху нас, защото те, ако загубят за тях не е чак толкова… те могат само да спечелят от този мач. Все пак ние сме отбор и играчи, които трябва да държим на напрежение.

– Не Ви е подвел резултатът от първия мач, че тук ще бъде лесно?
– Не. Смятам, че достатъчно съм акцентирал върху това нещо, че мачът ще бъде различен. Даже на мен ми се искаше да бъде труден, както беше днес, но да излезем победители. Всичко се получи, само не и крайният резултат.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Сподели