Загадъчно: 250-километрова дупка е затъмнена в Google Maps и се случват странни неща

В отдалечен район на Съединените щати, близо до Еленсбърг, Вашингтон, се крие мистериозен феномен, който озадачава изследователите от десетилетия.

„Дупката на Мел“, както я наричат, включва гигантска дупка или тръба от лава, за която се смята, че достига дълбочина над 250 километра, пише Daily Star.

Всичко започнало, когато мъж на име Мел Уотърс се обадил в късното токшоу Coast to Coast през февруари 1997 г. и казал на водещия Арт Бел за своето откритие. Уотърс твърдял, че е открил бездънна тъмна дупка в гориста местност близо до дома си, която е била използвана като сметище от неговите съседи от поколения.

Въпреки тоновете боклук, селскостопанско оборудване и дори мъртви животни, изхвърлени в ямата, тя сякаш никога не се напълвала. Съседите на Уотърс също съобщават за странни събития, случващи се около ямата. Кучетата я избягвали, а по радиостанциите в близост до нея се получавали необясними сигнали.

През 2017 г. група изследователи се заели да открият дупката на Мел. Успяват да я намерят и да пуснат вътре камера. Това, което видяли, било толкова ужасно, че те избягали, страхувайки се за живота си.

Самият Уотърс се опитал да измери дълбочината на дупката с помощта на въдица и тежест, но дори и след като използвал повече от 250 км риболовен конец, той не достигнал дъното. Скептиците твърдят, че топлината от ядрото на Земята на такава дълбочина може да разтопи конеца.

Една от най-смразяващите истории е за домашния любимец на един от съседите на Уотърс. След смъртта на кучето тялото му е хвърлено в ямата. Няколко дни по-късно обаче кучето е забелязано живо и здраво да тича през гората.

Уотърс твърди, че малко след като дупката на Мел става известна, правителството на САЩ му е платило голяма сума пари за земята му. Оттогава районът около ямата се охранява от войници, а сателитните снимки на района са затъмнени.

Много подробности от историята около дупката остават непотвърдени и може да са били украсени. Въпреки това, тъмна зона в сателитни изображения предполага, че нещо необичайно е скрито в района. Може би дупката наистина е врата към неизвестното или може би това е просто мит, който е раздухан до невероятни размери.

Превод и редакция

 

 

Сподели