Обвинената в убийството на мъжа си Пейо не е на себе си след тази вест

Домашен арест за Габриела Славова. Това реши Софийският апелативен съд.

Според САС няма опасност обвиняемата за убийството на Пейо Пеев на 21 януари тази година да се укрие или да извърши ново престъпление.

Днес обвинената се яви в съдебната зала с адвокатите си Димитър Вълков и Елена Николова.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от „задържане под стража“ на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че клиентът им е с влошено здравословно състояние и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се наблюдава изтръпване на крайниците и затваряне на очите.

Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и добави, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни.

Според адвокат Вълков определението на Софийския градски съд е неоснователно. По думите му  единствените предположения на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е присъствал адвокат. 

Прокуратурата посочи, че след медицински преглед няма данни за прекаран инфаркт. Съдът заяви, че искането за назначаване на съдебно-медицинска експертиза не е основателно и не го уважи.

Съдебният състав счита, че по настоящем не е отпаднало обоснованото предположение, че Пеева е съпричастна към извършеното престъпление. Според съда при определянето на по-лека мярка за неотклонение не е налице възможност обвиняемата да се укрие.

Опасността от извършване на престъпление е с намалял интензитет, но и не се констатира обвиняемата да е с тежко здравословно състояние. Съдът посочи още, че не може да се приеме, че при по-лека мярка обвиняемата може да повлияе на свидетели. 

Габриела Славова-Пеева също говори в съдебната зала и каза, че с Пейо Пеев са имали динамична и приключенска връзка, често придружена с нехармония. Тя обясни, че са се справяли с проблемите и не са си повишавали тон.

Не съм участвала в отнемането на живота му и се считам за абсолютно невинна, зави Пеева и посочи, че показанията дадени от нея пред полицията са били „изтръгнати от  нея“ със сила и страх. Всичко ми беше диктувано от две служителки на полицията, каза още тя. 

Припомняме, че на 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени – съпругата на убития и нейната майка.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени.

Решението на съда е окончателно!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Сподели