Брест си осигури участие в евротурнирите след шоу с 9 гола срещу Рен

Отборът на Брест постигна една от най-запомнящите се победи за целия сезон във френската Лига 1, като с гол в последните секунди се наложи над Рен с 5:4 като гост. По този начин Брест си гарантира участие в евротурнирите през следващия сезон. Ако задържи третата позиция, на която се намира, тимът ще дебютира в Шампионската лига.

Началото на срещата въобще не предвещаваше подобна развръзка, след като до деветата минута Арно Калимуендо вкара две попадения за бретонците и Рен поведе с 2:0. Стив Мюние върна едно попадение за Брест в 11-ата минута, но това бе всичко за първата част.

Второто полувреме започна ударно и за двадесетина минута Брест отбеляза три безответни гола. Уармед Омари си отбеляза автогол, а Мартен Сатриано и Махди Камара направиха 4:2 за гостите.

Това все още не беше всичко. В 68-ата минута Артюр Теате върна Рен в мача, а десет минути преди края Мартен Терие изравни – 4:4. И когато двата отбора вече се бяха примирили с подялбата на точките, Лилиан Брасие донесе победата на Брест в шестата минута на добавеното време.

Така Брест изскочи отново на третото място в класирането с 56 точки – една повече от Лил.

Тимът на Рен е на осма позиция, но също ще се опита да се нареди сред евроучастниците за Франция през следващия сезон.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели