Нетфликс прави сериал и за WRC?

Сериалът „Drive to Survive” на Нетфликс се отрази отлично на популярността на Формула 1 в Щатите и успя да привлече много нови фенове към спорта. И досега остава най-успешният такъв проект, въпреки че всички други значими моторспорт шампионати също възприеха тази формула, за да стигнат до повече фенове.

Сега по този път поема и Световният рали шампионат – най-зрелищната откъм екшън надпревара, която също търси нови фенове. От промоутъра на WRC потвърдиха, че са започнали преговори с Нетфликс за документален сериал, който да покаже отвътре случващото се в ралитата и в тимовете.

Преговорите са напреднали, но все още двете страни не са стигнали до съгласие като основната пречка са финансовите условия, както и бюджетът, който е необходим за реализирането на такъв мащабен проект.

От края на миналата година ФИА и промоутърът на WRC стартираха редица мерки, за да направят ралитата по-интересни за по-широката публика, но за момента единствената реализирана промяна е новата точкова система. Тя работи добре, но привлича постоянните критики на пилотите в WRC.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели