Краят на една ера: Германия се преформатира от индустриален гигант в …

Въпреки факта, че фабриките и цялата германска индустрия като цяло все още изпитват спад, първите признаци на растеж се появяват. Това се случва в 20-членната еврозона, в която Германия някога беше основният двигател на растежа, преди растящите цени на енергията и намаляващото търсене от Китай да я превърнат в изоставаща.

Икономическите перспективи на Германия се подобряват след изтощителни две години на почти нулев растеж.

Въпреки това възраждането, подхранвано от нарастващото потребление, прикрива продължаващата слабост в индустрията, проблем, за който няма бързо решение. Това съобщава Bloomberg. 

Нови данни от тази седмица показаха, че зараждащото се възстановяване в най-голямата икономика в Европа набира скорост, особено в секторите на услугите като туризма и хотелиерството.

Бизнес настроението се подобрява, тъй като нараства увереността, че широко очакваната зимна рецесия е била избегната. 

Първоначалната присъда за брутния вътрешен продукт за първото тримесечие се очаква във вторник от Destatis.

В същото време Бундесбанк наскоро отмени предишната си прогноза за свиване на икономиката и сега прогнозира растеж, макар и повече от скромен.

Но методът, който позволи да се оцелее, не може да спаси страната като цяло. 

Страхът и скептицизмът са причинени от факта, че икономиката на индустриалния гигант е преформатирана в примитивна туристическа база, предоставяща най-простите видове услуги.

Разбира се, това е истинската надежда, но перспективата е много очевидно тъжна.

Всъщност това е огромна регресия.

Производственият сектор, автомобилната индустрия и такава важна индустрия като строителството страдат. 

Изключително скромният икономически растеж на Германия пречи на възстановяването на известния индустриален сектор, който вече втора година изпитва огромни трудности.

Като цяло дойде краят на епохата на стара Германия, започва нов етап на развитие, който вече няма да се характеризира с икономическо чудо и просперитет, по-висок от този на другите.

Сподели