Пламен Гълъбов и компания с разгромен успех в Тел Авив

Бейтар (Йерусалим) продължи със силното си представяне в плейофите на израелското първенство. Отборът на Пламен Гълъбов разгроми с 5:1 като гост Апоел (Тел Авив) и вече е на трето място в групата на застрашените от изпадане. Българският защитник беше на терена през всичките 90 минути.

До почивката нищо не предвещаваше, че Бейтар ще постигне толкова изразителен успех. Тимът от Йерусалим поведе в 4-ата минута с гол на Ури Дахан, но след това домакините на няколко пъти бяха близо до изравняването. В началото на второто полувреме Майрон Джордж и Ярден Шуа сломиха съпротивата на Апоел, а в 78-ата минута се разписа и Исмаила Соро.

Бившият футболист на Лудогорец Мавис Чибота вкара единственото попадение за домакините от Тел Авив. Конгоанецът беше точен от дузпа в 83-ата минута. В ответната атака Нехорой Дабуш оформи крайния резултат, а малко по-късно Ор Блорян от Апоел получи червен картон.

В другите съботни мачове Апоел (Йерусалим) надви Апоел (Хадера) с 2:1, Макаби (Петах Тиква) загуби у дома с 0:2 от Нетаня, а Ашдод спечели с 1:0 домакинството си на Апоел (Петах Тиква).

Последвайте каналите ни в:

Сподели