След като сломи Ливърпул, Евертън си гарантира и оцеляването с нов успех

Евертън постигна трета поредна победа, с която и математически си гарантира мястото в елита за пореден сезон, след като надделя с 1:0 над Брентфорд на „Гудисън Парк“. Три кръга преди края „карамелите“ имат вече 11 пункта преднина пред Лутън, който е точно под чертата. „Пчеличките“ са с точка по-малко от Евертън, така че за тях важи същото.

Първото полувреме не предложи кой знае какво, като и двата отбора не успяха да нанесат нито един точен удар до почивката. В първите 20-ина минути Брентфорд стоеше малко по-добре, но домакините завършиха частта по-силно. Дукуре бе доста неточен при най-добрия шанс в 45-ата минута. В самото начало на двубоя и Макнийл имаше възможност, но ударът му премина встрани от далечната греда. Шермити пък бе на сантиметри от това да засече топката във вратата в тази ситуация.

В 50-ата минута Айвън Тони пропусна най-добрата възможност за Брентфорд до момента. Йенсен центрира перфектно към далечната греда. Нападателят стреля веднага, но Пикфорд спаси. Това бе и изобщо първия точен удар в мача. Три минути след това Макнийл нанесе прекрасен изстрел от границата на наказателното поле, но топката разтресе напречната греда.

Идриса Гей откри резултата в 60-ата минута. Защита на Брентфорд първоначално изчисти след корнер, но Гей намери със страхотно подаване Харисън. Той подаде късо към Брантуейт в наказателното поле, но няколко бранители на гостите го блокираха. Топката обаче попадна на крака на Гей, който я прати в далечния ъгъл.

Бренторд се активизира. В 76-ата минута Пикфорд се намеси и спаси опасен удар на Годфри. Гостите обаче така и не успяха да наложат много сериозен натиск. В добавеното време гредата за втори път спря Евертън, този път след много добро изпълнение на Гарнър от пряк свободен удар. След това и Пикфорд направи добро спасяване.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели