Васьор: Разбирам разочарованието на тимовете от втората половина

Шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни, че напълно разбира малките тимове, които трябва да се надяват на проблеми за водачите, ако искат да се борят за точки в състезанията във Формула 1.

Заради този огромен дисбаланс на силите Ф1 Комисията започна обсъждането на промяната в точковата система. Сега точки получават само завършилите на първите десет места в състезанията, а според предложението зоната на точките ще бъде увеличена и ще достига до 12-та позиция.

Това предложение бе дискутирано по-рано тази седмица, но членовете на Ф1 Комисията не успяха да стигнат до решение дали то да бъде прието. Те ще продължат разговорите по темата на следващото си заседание, което ще бъде пред месец юли.

А шефът на Ферари обясни, че той напълно разбира позицията на отборите от втората половина на класирането, които често си тръгват с празни ръце от един уикенд, независимо от това колко силно се представят. Самият Васьор бе в подобна позиция до преди година и половина, когато той бе начело на Алфа Ромео (Заубер), преди да бъде привлечен във Ферари.

„Аз не съм против промяната, идвайки от Алфа Ромео аз перфектно разбирам разочарованието, когато след мега уикенда, но не можеш да завърши по-напред от 11-то място, ако няма отпадания пред теб. Така наградата е нулева, няма значение дали си 11-ти, или 20-ти, същото е. Затова разбирам разочарованието, което изпитват отборите.

„Сега, ако приемем тази промяна, догодина може да имаме шест отбора в челото, което ще означава, че ситуацията ще важи за 13-то място. Трябва да сме внимателни, но като цяло не съм против тази промяна“, обясни Васьор.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Сподели