Хизбула показа как унищожава поредния израелски танк Меркава ВИДЕО

Ливанското движение Хизбула публикува кадри, показващи скорошния обстрел на северните райони на Израел, в рамките на който успя да порази още един танк Меркава.

По време на нахлуването в Ивицата Газа израелската армия вече загуби значителен брой от своите танкове и друга бронирана техника.

На фона на редовни обстрели от ливанска територия по северната част на Израел, както съобщава израелската преса, десетки жители на Галилея са лишени от възможността да се върнат по домовете си. 

В допълнение, развлекателната (туристическа) индустрия в региона търпи значителни загуби, след като загуби обичайния поток от туристи по време на празника Пасха.

В отговор на атаките на Хизбула израелската армия продължава да нанася удари по южните райони на Ливан.

Според западната преса палестинското движение Хамас е изразило готовност да сключи дългосрочно примирие с Израел за период от пет или повече години, както и да елиминира напълно военното си крило, при условие че осигури формирането и последващото съществуване на палестинската държавност в съответствие с границите от преди 1967 г.

Въпреки това вероятността Тел Авив да се съгласи да сключи подобни споразумения остава незначителна.

Освен това сега е много вероятно ескалация на въоръжения конфликт в региона поради стартирането на широкомащабна операция на израелските сили в Рафах в южната част на Ивицата Газа.
 

 

Сподели