Покушение срещу роден бизнесмен

Иван Георгиев Христов бе оставен в ареста от Районния съд на Бургас заради палежа на строителната техника на фирма „Беркс 2004“ от 25 март т.г., пише „Флагман“. 

Според прокуратурата 47-годишният бургазлия имал неизяснени финансови взаимоотношения с компанията на бургаския предприемач Атанас Ангелов. Двете страни притежавали общ имот, който така и не могли да разделят.

Спорът ескалирал, след като в края на март Иван организирал и извършил опожаряването на вишка и камион „Ивеко“ на стойност 130 хил.лева.

Криминалистите от ОД на МВР в Бургас, Пето РУ и служители на Института по психология са установили извършителя след безупречно разследване. Събраните доказателства срещу него бяха достатъчно солидни, за да поиска днес прокуратурата постоянния му арест. Районният съд уважи молбата. Определението може да се обжалва пред въззивна инстанция.

Иван Георгиев Христов е на 47 години, от ж.к.“Изгрев“, а от досието му става ясно, че е криминално проявен и осъждан. Днес той бе бранен от свои близки в съдебна зала, но те бяха попарени от новината, че Иван може да се окаже зад решетките за дълго. Той е привлечен като обвиняем по чл.330 от НК и го грози присъда от 1 до 8 години, но предвид досието му и нанесените щети, със сигурност ще отнесе доста сурово наказание. 

 

Сподели