Вицето на Радев засече в голям гаф политиците, реагира неочаквано на въпрос за Ваня Григорова

Нямам информация за извънредното заседание на Народното събрание. Парламентът трябваше да работи до изборите, в правото си са да работят извънредно.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

„Вчерашната оставка беше очаквана. Имаше много случаи през изминалите месеци, в които трябваше да се вземе главата на председателя на Народното събрание“, смята тя.

Според Йотова от самото начало е било ясно, че с промените в Конституцията е трябвало да се подсигури Народното събрание да е място за предизборна кампания и това се случва.

„Не вярвам във всички гласове, които месеци наред обясняват, че няма смисъл да се правят избори и пак ще е същото“, с категоричност заяви вицето на Радев.

„Ще видим какви ще бъдат резултатите от изборите. Месеци наред, както и последните няколко денонощия, се говори за това кой как ще употребява властта, в каква сглобка и комбинация и няма и дума за това как тези хора ще помогнат на българските граждани“, възмути се тя.

Вицепрезидентът подмина въпроса дали според нея Ваня Григорова има шанс в битката в предстоящите избори за Народно събрание.

„Президентската институция винаги е спазвала Конституцията и законите. Добре е да има редовен кабинет, а не служебен.

През последните няколко месеца тази сглобка, твърдеше, че трябва да направи големи компромиси в името на връщането на парламентаризма. Не бяха проведени обаче реформи и той не бе върнат“, завърши Йотова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

Сподели