Черно море взима Пламен Илиев

Черно море ще има нов вратар от следващия сезон. Това почти сигурно ще бъде шампионът с Лудогорец Пламен Илиев. 32-годишният страж в момента е част от румънския Университатя (Клуж), но след края на кампанията си тръгва. Илиев загуби титулярното си място, а напоследък дори не попада в групата. За последно е пазил на 4 февруари при загубата с 1:3 от УТА Арад. След това шест пъти остава резерва, а от началото на март не е включван в разширения състав на Университатя, което е ясна индикация за намеренията на клуба спрямо него.

Наскоро Илиев дори бе в Разград. Той изгледа на живо двубоя между Лудогорец и Левски (5:1) за първенството. Бившият национал пази в кариерата си и за „сините“. Пламен Илиев е трикратен шампион на България с Лудогорец – 2019, 2020 и 2021 г.

Роденият в Ботевград вратар е пазил у нас още за Видима-Раковски (Севлиево), а в Румъния е носил екипите на Ботошани, Астра (Гюргево), Динамо (Букурещ) и Херманщат.

Настоящият вратар на Черно море и национал на България Иван Дюлгеров също ще има нов отбор от лятото. Оферти към него са постъпили от Турция, Гърция и Словения, но не е изключено в края на кампанията да има и други предложения.

Стражът напуска „Тича“ след 8 години в клуба. Юношата на „моряците“ е с изтичащ договор и намя да го поднови. Въпреки отказът да преподпише, старши треньорът Илиан Илиев разчита на него до последно в битката за Европа.

Запитвания към национала има и от България, но Дюлгеров е решен да продължи навън. През настоящия сезон той пази във всички 30 кръга от редовния сезон, записвайки 12 „сухи“ мрежи и допускайки 25 гола.

„Тема спорт“

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели