Смразяващо! Ивелин срещна случайно Пенка край Троян, изнасили я и после я уби!

Мъж ще изтърпи доживотна присъда за убийството на жена преди осем години край Троян.

Ивелин Цеков е признат за виновен за това, че на 10 януари 2016 г. в гориста местност край Троян умишлено умъртвил 59-годишната Пенка Тотева от града.

След убийството жената била обявена за общодържавно издирване. Останки от тялото ѝ били открити година и половина по-късно. При разследването станало ясно, че И. Ц. срещнал случайно 59-годишната жена, докато се разхождал в гористата местност, след което проявил насилие над нея и я убил. 

Мъжът е задържан за убийството през 2019 г. Тогава окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков посочи, че няма връзка между жертвата и извършителя.

Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в този район. Вълков каза още, че има категорични данни, че жената е била изнасилена, преди да бъде убита.  

През месец май, 2017 г. случайни хора са намерили в местността „Турлата“ край Троян останките от човешко тяло и дрехи.  Тялото е било оставено в дере, покрито с шума.

Направена била връзка с обявената на 30 януари 2016 г. за общодържавно издирване 58-годишна троянка.

В областта на черепа е установена рана, като първоначално се е смятало, че е от падане, а по-късно последвалите експертизи са доказали, че е в резултат на удар върху черепа с пистолет, като били открити капсулни микрочастици. Направен бил психопрофил на евентуалния извършител и се е стигнало до 30-годишния мъж.

Той е притежавал незаконен газов пистолет, поправен на боен. Оръжието било намерено в него през май 2017 г., като е бил осъден на една година затвор за притежание на незаконно оръжие. При разследване на убийството е установено съвпадение между намерените капсулни микрочастици в областта на раната на убитата и пистолета на 30-годишния мъж. В него са открити и вещи на жертвата.

Присъдата на Окръжния съд в Ловеч е влязла в сила, след като е потвърдена от Апелативен съд – Велико Търново, и от Върховен касационен съд, и е приведена в изпълнение.

Сподели