Раздор: “Възраждане“ и ПП-ДБ се хванаха за гушите TV

В кулоарите на парламента отново се е стигнало до физически сблъсък между депутати от „Възраждане“ и ПП-ДБ, съобщава БНР. Това е станало малко преди в пленарната зала депутатите да съберат кворум и заседанието да започне.

След събирането на кворума Асен Василев направи предложение исканата оставка на Росен Желязков да влезе като първа точка от дневния ред и сега дебатите са в ход.

Взимат главата на Росен Желязков, джобът ни зависи от това

Както писа вчера от ПП-ДБ обявиха, че са внесли искане за освобождаването на Желязков. По-рано това поискаха и от „Възраждане“ и БСП.

Сред мотивите за искането е подложената за гласуване оставка на управителя на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки че междувременно тя беше оттеглена, но пък той беше освободен от депутатите. 

Драмите в НС ескалираха! Тошко Йорданов издаде какви ги е вършил посред нощ Петков TV

„Конкретните мотиви към предложението за решение са: нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС“, обясниха от ПП-ДБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Сподели