Дембеле и Мбапе изпълниха половината от условието ПСЖ да стане шампион още тази вечер

Пари Сен Жермен победи безпроблемно с 4:1 като гост намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Лориен и по този начин изпълни половината от условието да спечели 12-ата си шампионска титла още тази вечер. Това ще се случи, ако по-късно Монако не успее да победи Лил в сблъсъка между двата отбора. В такъв случай разликата ще бъде непосилна за монегаските в оставащите четири кръга до края на сезона.

Луис Енрике заложи на силна атака, в която започнаха Килиан Мбапе, Усман Дембеле и Гонсало Рамош. Първите двама за пореден път показаха, че се намират в прекрасна форма и на практика решиха изхода от този двубой още в средата на първото полувреме, когато в рамките на три минути отбелязаха две попадения. В 19-ата Сени Маюлу се пребори за топката в центъра, след което пусна вдясно към Дебмеле. Крилото напредна на скорост, след което влезе в наказателното поле, премина покрай двама брнаители и стреля в ъгъла за 0:1.

В 22-рата Нуно Мендеш получи дълго подаване отляво и веднага центрира ниско към близката греда, където Мбапе успя да отклони с пета, насочвайки я към далечния ъгъл. Това бе 25-ия гол на нападателя в първенството през този сезон.

В 60-ата минута капитанът на Франция направи страхотен пробив отляво, с великолепна техника преодоля бранител на самата аутлиния, след което поднесе топката на Дембеле, който само трябваше да засече на празна врата.

Мохамед Бамба успя да върне едно попадение в 73-тата, след като засече силно с глава центриране на Менди. Донарума можеше да се намеси по-добре, но не го направи – 1:3.

В последните минути дори Итън Мбапе, по-малкият брат на Килиан, можеше да се разпише, но Мвого спаси изстреля му

В 90-ата минута четвъртият гол бе факт, след като Муани изведе Мбапе, който се освободи и оформи крайния резултата.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели